Η εταιρία

Η εταιρία ΟΤΟΣΟΛ [TYRESOLES  HELLAS] Α.Ε. ιδρύθηκε το έτος 1959 με κύριο αντικείμενο την αναγόμωση  ελαστικών επισώτρων.

Ήταν  η πρώτη εταιρία αναγομώσεως στην Ελλάδα και παραμένει μέχρι και σήμερα η μεγαλύτερη και πιο άρτια εξοπλισμένη βιοτεχνική μονάδα αναγόμωσης ελαστικών στη χώρα.

Από το έτος 1962 μεταστεγάσθηκε σε ιδιόκτητο ακίνητο 3.000 τ.μ. στον Ταύρο και από τότε επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της αγοράς. Η εταιρία, από την ίδρυσή της, διαθέτει πλήρη και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό έχοντας έτσι τη δυνατότητα  να  αναγομώνει τα περισσότερα από τα μεγέθη  σε όλες τις κατηγορίες ελαστικών.

Μερικοί σημαντικοί σταθμοί στη μακρόχρονη πορεία μας:

Το έτος 1963 εγκαταστήσαμε κλίβανο VACU LUG (κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα) για την αναγόμωση ελαστικών βαρέων οχημάτων.

Από το 1969 μέχρι και το 1971 ολοκληρώσαμε την ανανέωση του τότε τελειότερου εξοπλισμού για το σύστημα θερμής αναγόμωσης ελαστικών επιβατικών και φορτηγών, ελαφρών ή μη.

Το 1972 με την εγκατάσταση ζυμωτηρίου  καουτσούκ, extruder, δύο πελματωτών SIO  και  τριών  πρέσων  SIO  ολοκληρώσαμε και το μηχανολογικό εξοπλισμό  για την αναγόμωση  χωματουργικών   ελαστικών. 

Το 1974 εγκαταστήσαμε υποσταθμό υψηλής τάσεως της ΔΕΗ.

Το 1975 κάναμε μια μεγάλη στροφή στην αναγόμωση με την εγκατάσταση του συστήματος  ψυχρής  αναγόμωσης SALISBURY -  HARRELSON  Αμερικής. Κρατώντας πάντα υψηλά πρότυπα ποιότητας, το 1976 εγκαταστήσαμε  ψυκτικό θάλαμο για την καλή διατήρηση βοηθητικών υλών της ψυχρής αναγόμωσης.

Το 1982 με την εγκατάσταση του μηχανήματος πελμάτωσης, το ORBITREAD, βελτιώσαμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα παραγωγής ελαστικών φορτηγών για θερμή αναγόμωση.

Αλλά φυσικά δε μείναμε εκεί. Με την εισαγωγή του συστήματος ολικής αναγόμωσης στη διεθνή αγορά αποφασίσαμε, το 1988, να εγκαταστήσουμε  αυτόματες πρέσες Ιταλικής κατασκευής για ολική αναγόμωση φορτηγών.

Το έτος 1996, με σκοπό  την επέκταση  των εργασιών μας πέραν της αναγόμωσης,  αρχίσαμε την κατασκευή  ειδών από  καουτσούκ  όπως κολάρα ,  φυσούνες  κ.λ.π. με την εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού όπως κοπτικά, πρέσες, πλεκτομηχανές.

Επόμενη


Για προβλήματα σχετικά με το site επικοινωνήστε με το webmaster
Σχεδίαση - φιλοξενία site: Iris Media ΕΠE